مروری بر پرونده «ایران سرود» در روزنامه جام جم؛
هدف اصلی ایران سرود ایجاد فضای امن تربیتی برای کودکان و نوجوانان است.
به گزارش روابط عمومی مرکز هنری رسانهای نهضت، برنامه «ایران سرود» به عنوان یک پروژه فرهنگی و تربیتی، با هدف احیای سرود و توجه به ارزشهای آن از سال ۱۳۹۷ آغاز به کار کرده است. این برنامه به تولید و پخش سرودهای جدید از گروههای سرود در سراسر کشور میپردازد. ایران سرود با راهاندازی سایتی برای ثبتنام گروههای سرود، توانسته به فضایی برای نمایش استعدادهای محلی تبدیل شود.
هدف اصلی ایران سرود ایجاد فضای امن تربیتی برای کودکان و نوجوانان است. این برنامه به گروههای سرود در روستاها و شهرستانهای دور کمک میکند تا آثار خود را تولید و به نمایش بگذارند. پروژه ایران سرود در اقدامات دیگری با برگزاری رویدادهای سرودمحور تلاش کرده تا این برنامه را به فعالیتی مردمی تبدیل کرده و در آینده نزدیک با راهاندازی پلتفرم «سرودیا» و مجله تصویری «همآوا» به گسترش اطلاعات و انتقال تجربه در این زمینه کمک کند. جامجم در این باره گپوگفتی با محمدرضا کردزنگنه، مدیر پروژه ایران سرود انجام داده است.
کردزنگنه درباره ایده این پروژه گفت: ایده ایران سرود از توصیههای رهبری در سال۹۷ نشأت گرفته است. ایشان فرمودند که باید سرود را زنده نگه داریم و به ارزش آن توجه کنیم. تلاش کردیم سرود را به عنوان ابزاری تربیتی مجددا در فعالیتهای فوق برنامه احیا کنیم. بر همین مبنا دو سال است که به تهیه، تولید و پخش این برنامه مشغولیم. تا امروز حدودا ۲۱۵ قسمت از ایران سرود روی آنتن رفته است. البته به دلیل مناسبتها، برخی قسمتها دوباره پخش شده و بیش از ۱۸۰ قسمت از این برنامه تولید شده است. این برنامه از شبکه دو هر روز قبل از اخبار جوانهها، ساعت ۱۵:۵۰ پخش میشود.
اعلام آمادگی برای شرکت در برنامه
مدیر پروژه ایران سرود ادامه داد: گروههای سرود با ثبتنام در سایت ایران سرود نسبت به شرکت در برنامه اعلام آمادگی میکنند. تاکنون بیش از ۲۰۰۰ گروه در سایت ما ثبتنام کردهاند. از سراسر کشور ثبتنام داشتهایم و متناسب با اعلام آمادگی به شهرها سفر میکنیم. تلاش کردهایم برنامههای ۱۰ دقیقهای تهیه کنیم که همانطور که گفتم این برنامهها از طریق شبکه دو ساعت ۱۵:۵۰ و البته در شبکه امید هم ساعت ۹:۴۵ صبح و ۹:۴۵ شب پخش میشوند. همچنین تمام شبکههای استانی هم ایران سرود را پخش میکنند، هرچند ساعت مشخصی نداریم.وی با اشاره به دغدغههای این پروژه اضافه کرد: دغدغه ما در این برنامه کار تربیتی است. ما سراغ گروههای سرود میرویم که در شهرستان یا روستای خودشان فعال هستند، به ویژه در روستاها و شهرستانهای دور که البته خیلی هم حرفهای نیستند که معروف باشند؛ چرا که هدف ما کار تربیتی است. هدف ما این است که افرادی که مربی هستند، بچهها را جمع کنند و با آنها سرود کار کنند. این باعث میشود بچهها در فضایی امن و تربیتی قرار بگیرند. ملاک ما در برنامهسازی گروههای سرودی نیست که مثلا تنظیمکننده حرفهای دارد یا با شاعر معروفی همکاری میکنند.
برگزاری رویداد ایران سرود
کردزنگنه در خصوص رویداد ایران سرود عنوان کرد: در این پروژه تلاش کردهایم رویداد سرود نیز از طریق این برنامه برگزار شود. اولین رویداد را در شب مبعث پیامبر در اهواز برگزار کردیم که برای اولین بار ۱۲ هزار نفر فقط برای گوش دادن به سرود جمع شدند. قرار است این رویداد در دیگر استانها ادامه داده و تکرار شود. این نشاندهنده بازخورد مثبت مردم است که ایران سرود توانسته به فعالیتهای توسعهای برنامه بپردازد. بنا به مناسبتهای مختلف، ما سعی میکنیم در سفرهایمان به شهرها، برنامهها را مطابق با مناسبتها انجام دهیم. این سفرها دو حسن میتواند داشته باشد یا در اجراهایی که انجام میشود برنامه ایران سرود را ضبط میکنیم یا با برگزاری رویداد ایران سرود گروههای سرود را به شهر و حتی استانشان معرفی میکنیم. البته این رویداد از طریق تلویزیون و شبکههای مختلف پخش زنده دارند.
سرود تولید نمیکنیم
مدیر پروژه ایران سرود افزود: در سفر اخیر ما به اهواز،به دلیل برگزاری یک رویداد، ازگروههای سروداین شهرستان ضبطهایی انجام دادیم که محوریت آنها به مناسبت دهه فجر و سرودهای انقلابی بود. برنامههای تلویزیونی «ایران سرود» که از دوازدهم بهمن به بعد پخش میشود، به طور کامل شامل سرودهای مناسبتی انقلابی است. گروههای سرود در این برنامهها به نمایش گذاشته میشوند. به طور کلی، این برنامه سرود تولید نمیکند، بلکه اجرای گروههای سرود را ضبط میکند. اما در ایام دهه فجر، ما سعی میکنیم ضبطهای مربوط به این مناسبت را به گونهای تنظیم کنیم که گروههایی که سرودهای مرتبط با دهه فجر دارند، روی آنتن بروند. این کار باعث میشود گروهها نسبت به این مناسبتها احساس مسئولیت و دغدغه بیشتری پیدا کنند.
مثبت ایران سرود
وی در پاسخ به سوالی درباره امکان ارسال کلیپ برای این برنامه توضیح داد: اگر امکان سفر به شهری را نداشته باشیم، گروهها میتوانند خودشان سرودهایشان را ضبط و برای ما ارسال کنند. فیلمهایی که برای ماارسال میشود در قالب یک برنامه تلویزیونی دیگر به نام «مثبت ایران سرود» پخش میشوند که در این برنامه دیگر این ما نیستیم که به شهرها سفر میکنیم بلکه گروههای سرود تولیدات تصویری خود را برای ما میفرستند. آنچه که در این بخش انجام میشود ادیت کلیپهای دریافتی و تنظیم مناسب برای پخش آنها و توزیع بین شبکههاست. این برنامه نیز بر اساس مناسبتهاست و هر هفته سرودهای جدید از گروههای مختلف دریافت میکنیم. اگر برنامه را در این ایام پیگیری کرده باشید دیدهاید که در ایام دهه فجر، برنامه مثبت ایران سرود تلاش کرده سرودهای مرتبط با این مناسبت پخش کند و سعی میکنیم به دیده شدن کارهای گروههای گمنام کمک کنیم.
تولید سرودهای جدید
کردزنگنه در توضیح آمار پخش برنامه در ایام دهه فجر گفت: برنامه ایران درهر هفته سه قسمت اصلی و سه قسمت تکرار برنامه دارد. ما برای ایام دهه فجر، دو هفته را درنظر گرفتهایم که شامل دو برنامه در سه قسمت اصلی است که دردو بخش سه قسمتی هم تکرار میشوند. در مجموع، از شش گروه سرود ضبطهایی انجام شده که ۱۲بار در تلویزیون پخش شده است. همچنین، شش قسمت از برنامه مثبت ایران سرود که تولیدات خود گروههای سرود بوده، برای پخش در استانها آماده شده است. مدیر پروژه ایران سرود در خصوص تهیه سرودهای جدید یا بازخوانی سرودهای انقلابی پیشین ادامه داد: سرودهایی که گروهها تولید میکنند، جدید هستند و موضوعاتی مرتبط با انقلاب و دهه فجر دارند. این گروهها خودشان شعر نوشته و آهنگسازی کردهاند و سپس ما یا در برنامه ایران سرود از آنها مجددا تصاویری ضبط کردهایم، یا در برنامه مثبت ایران سرود از تصاویری که دریافت کردهایم استفاده شده. بنابراین، سرودهای قدیمی بازخوانی نشده و همه گروهها سرودهای جدید خود را دارند.
بزرگترین بانک اطلاعات گروههای سرود
کردزنگنه اضافه کرد: از دیگر اتفاقات جذاب این برنامه، این است که بزرگترین مرجع ثبتنام گروههای سرود در کشور است و هیچجا به این اندازه تعامل و ثبتنام از گروهها وجود نداشته است. همچنین لازم است گفته شود در این برنامه تلویزیونی هر هفته بین سه گروه رأیگیری برگزار میشود و گروه برتر اعلام میشود. ما سعی میکنیم به گروههای برتر جوایزی اهدا کنیم و آنها را در رویدادهای مختلف و بزرگ به روی صحنه بیاوریم. در بخش حمایتی، پروژه ایران سرود به گروههای ناشناخته کمک میکند تا با شرکت در برنامه تلویزیونی، شناخته شوند. این گروهها میتوانند از برنامههای تلویزیونی استفاده کنند تا در مراجعه به مقامات محلی مثلا تقاضای کمک کنند. به این ترتیب، تلاش کردهایم با معرفی گروههای سرود، به رشد و توسعه آنها کمک شود. از دیگر حمایتها میتوانم به کمک در زمینه تهیه شعر اشاره کنم. این همکاریها با هدف ارتقای کیفیت و دیده شدن گروههاست.با توجه به هدف ایران سرود که امر تربیت است باید توجه کرد هدف ما ازبرگزاری مسابقات پیامکی ایجاد فضایی مثبت و انگیزشی برای بچههاست. اینطور نیست که بگوییم متناسب با نتایج پیامکها گروهی را حذف کنیم. تلاش داریم به جای رقابت، به همه گروهها کمک و از آنها حمایت کنیم. کردزنگنه دو پیشخبر نیز درباره این برنامه داشت که در این باره اظهار کرد: در مورد آینده ایران سرود، ما دو پیشخبر مهم داریم. اول اینکه قصد داریم درآیندهای نزدیک صفحه یاوبسایت یا پلتفرمی به نام «سرودیا» راهاندازی کنیم که بزرگترین پلتفرم پخش سرود در کشور است. گروههای سرود میتوانند آثار خود را در این پلتفرم بارگذاری کنند و صفحه خاص را خودداشته باشند.این پلتفرم همچنین شامل رادیو سرود است که گروهها میتوانند آثار خودرا درآنجا منتشر کنند. این پروژه در حال رونمایی است و به زودی امکان استفاده عمومی خواهد داشت.وی تکمیل کرد:دومین پیشخبر مربوط به مجله تصویری «همآوا» است که در این مجله، ما با گروههای سرود به طور دقیقتر صحبت میکنیم و محتوای تربیتی و تجربی برای آنها آماده میکنیم. اساتید سرود نیز در این برنامه حضور خواهند داشت و تجربیات خود را با گروهها به اشتراک میگذارند.هر گروه سرودی که احساس کند در حوزه فعلالیتش دیده نشده میتواند به مجله تصویری همآوا وارد شود و با دیدن مسیر فعالیت بزرگان این حوزه و انتقال تجربهای که از این طریق انجام میشود به تجربیاتی دست یابد که میتواند در ادامه مسیر به رشد و توسعه کاری آنها منجر شود. امیدواریم شنبه ۲۷ بهمن بتوانیم اولین ضبط برنامه همآوا را انجام دهیم و از اسفند پخش آن آغاز خواهد شد.
حضور در مناطق کمبرخوردار
محمدرضا کردزنگنه، خروجی و تاثیرگذاری برنامه را این گونه تشریح کرد: آنچه که از خروجی فعالیتهای ایران سرود میتوانم بگویم تاثیرگذاری برنامههایی از نقاط کمبرخوردار و حتی کمجمعیت است که توانسته بیش از جمعیت خود آن منطقه دیده شود. به عنوان مثال در یکی از جذابترین اتفاقات، در یکی از روستاهای قزوین، گروهی به نام «فداییون» ثبتنام کرده بود که جمعیت آن روستا فقط ۱۰۰ نفر بود. این گروه توانست در سامانه پیامکی برنامه ۱۸۸ رأی کسب کند که برایم بسیار شیرینتر از آرای چند هزار نفری گروههای حرفهایتر بود. ما از جاهایی ثبتنام داریم که ممکن است حتی نامشان هم نشنیده باشیم. گاهی این مناطق فقط یک مسجد آجری کوچک دارد اما درهمان فضای کوچک کنار هم جمع شدهاندوسرود کارمیکنند.معمولا گروههای سرود از مساجد، مدارس و پایگاههای بسیج رشد کردهاند. میتوان گفت غالب این فعالیتها در مراکز فرهنگی شهرستان یا روستا انجام میشود که اغلب مساجد در این زمینه فعال هستند.
برای نوشتن نظر ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید