ایکنا| روایت داور محفل از اشتیاق نوجوان اندوزیایی برای امضا؛

«این تیشرت را تا آخر عمرم نگه میدارم»


احمد ابوالقاسمی درباره علاقه نوجوانان برای امضا گرفتن از قاریان محفل گفت: اگر می‌دانستید که چقدر نوجوانان اندونزی مشتاقانه و ملتمسانه می‌آمدند تا تنها هر طور که شده با یک قاری عکسی بگیرند.



به گزارش روابط عمومی مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، فصل سوم برنامه تلویزیونی محفل در حالی به کار خود پایان داد که توانست از حیث تعداد بینندگان در صدر تولیدات تلویزیونی ماه مبارک رمضان قرار گیرد، این برنامه تلویزیونی که از موفق‌ترین برنامه‌های چند سال اخیر رسانه ملی در حوزه تولیدات قرآنی بوده، علاوه بر جذب مخاطبان داخلی در جذب مخاطبان بین‌المللی نیز موفق بوده است.

سفر عوامل برنامه محفل به کشور اندونزی برای برپایی محافل انس با قرآن کریم پس از سفر‌هایی به عراق، پاکستان، لبنان و سوریه، یکی از حضور‌های بین‌المللی برجسته این ویژند رسانه ملی بود که تجربیات خوبی را به ارمغان آورد. در این سفر احمد ابوالقاسمی و حامد شاکرنژاد از میزبانان برنامه حضور داشتند. به بهانه این سفر و همچنین پخش مستند سفر به اندونزی که طی روز‌های گذشته از شبکه سه سیما پخش شد، گفت‌وگویی با احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی کشورمان صورت گرفته که در ادامه آمده است.

احمد ابوالقاسمی درباره تجربه سفر به این کشور به خبرنگار ایکنا گفت: من برای اولین بار به اندونزی سفر کردم، اما از وضعیت اندونزی و میزان علاقه و فعالیت قرآنی در آنجا اطلاع داشتم. جامعه قرآنی اندونزی بسیار فعال و فرهنگی است و اطلاعات قرآنی در آنجا حتی شاید بیشتر از کشور ما شناخته شده باشد. علاقه مردم به اطلاعات قرآنی بیشتر از مردم ماست و می‌توان محافل و جلسات قرآن زیادی را در آنجا مشاهده کرد. قاریان بسیار خوبی در اندونزی هستند که از نظر کمیت، حتی بیشتر از ایران است. شاید از نظر کیفیت نیز در یک سطح باشند، اما به لحاظ کمیت، قاریان بیشتری دارند و استقبال مردم نیز بیشتر از استقبال مردم ماست.

محفل در اندونزی دیده شد

وی افزود: محفل در اندونزی خیلی دیده شد، چون ما از قاریان اندوزی در محفل دعوت کرده بودیم و به همین دلیل نیز به آنجا دعوت شدیم و با برنامه‌های قرآنی آنها آشناتر شدیم، محافل قرآنی در آنجا بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد؛ حتی شیوه و لحن صلوات‌هایی که می‌فرستند، نشان می‌دهد که از محفل استقبال شده است.

ابوالقاسمی درباره اثرگذاری حضور بین‌المللی قاریان ایران و ارتباط با مجامع دیگر گفت: این نوع سفر‌ها تأثیرگذار است؛ بسیاری از ملت‌ها روی دولت‌ها اثر می‌گذارند. وقتی ما به کشوری می‌رویم و تلاوت می‌کنیم، بیشتر مردم آن کشور می‌پذیرند که ایران یک کشور اسلامی و قرآنی است و بسیاری از اخبار و دسیسه‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد، باور نمی‌کنند. اگر این علاقه بین مردم ما و اندونزی ایجاد شود، حتماً به نفع هر دو طرف خواهد بود. این راه از سوی قاریان قرآن باز می‌شود؛ قاریان قرآن این مسیر را هموار می‌کنند، چون نسبت به قاری قرآن هیچ حساسیتی وجود ندارد، بلکه او را فردی موجه و منزه می‌دانند و به او احترام زیادی می‌گذارند. این احترام و توجه به قاری قرآن، که نوعی اعتماد کلی به اوست و او را شبیه به علما می‌دانند، باعث می‌شود این علاقه بین مردم به راحتی ایجاد شود.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد: به دنبال این ارتباطات ممکن است دیپلماسی اقتصادی نیز شکل گیرد. اگر دیپلماسی قرآنی باعث ایجاد علاقه و ارتباط بیشتر شود، رفت و آمد‌ها بیشتر می‌شود و حتی ممکن است کم‌کم به لغو روادید هم برسیم. حالا نمی‌خواهم بگویم حضور دو قاری در یک کشور به اینجا برسد، اما آغاز این روند از همین جا هست. وقتی تقاضای رفتن به یک کشور زیاد شود و تقاضای مردم آن کشور برای کشور ما نیز افزایش یابد، به تدریج روابط عادی‌سازی می‌شود و ممکن است دو کشور با هم توافق کنند که روابط گسترش یابد. حضور قاریان قرآن در این کشورها، کم‌هزینه‌ترین و مؤثرترین نوع حضور فرهنگی است و حتی می‌تواند منجر به حضور اقتصادی نیز بشود.

داور برنامه تلویزیونی محفل همچنین درباره استقبال مردم اندونزی از حضور قاریان ایرانی در کشور خودشان بیان کرد: در اندونزی و در مسجد استقلال تلاوت قرآن تقریباً سخت بود، هم از نظر فنی و هم از این جهت که به هر کسی اجازه نمی‌دهند در آنجا تلاوت کند، جمعیتی نزدیک به ۳۰ هزار نفر، در این محفل حضور داشتند و به صورت زنده از شبکه دولتی اندونزی و بستر‌های مجازی مانند یوتیوب پخش شد.

وی اظهار کرد: چند برنامه دیگر هم در جمع طلاب و مردم داشتیم که آنها هم خیلی جذاب بودند. استقبال مردم اندونزی متفاوت‌تر از استقبال مردم پاکستان بود؛ اگرچه جمعیتی که در اندونزی از برنامه استقبال کردند، کمی کمتر از برنامه ما در پاکستان بود، اما کسانی که در اندونزی آمده بودند، اختصاصاً حافظ و قاری قرآن از حوزه‌های علمیه بودند و شناخت کافی از تلاوت داشتند. مثلاً اگر حامد شاکرنژاد حرکتی در تلاوت انجام می‌داد، آنها آن حرکت را قبلاً شنیده و می‌شناختند و واکنش نشان می‌دادند و این خیلی مهم بود.

 

 

 

نظرات

برای نوشتن نظر ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید

از حمایت شما متشکرم!

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

اخبار مرتبط

دسته بندی نشده ممنون که به یاد دختران غزه هم هستید...

به گزارش روابط عمومی مرکز هنری رسانه ای نهضت، به مناسبت خجسته میلاد حضرت معصومه (س)، کریمه اهل بیت (ع)، محفل پرشوری با استقبال ۵۰ هزار نفر از دختران،...

منتشر شده در ۹ ساعت پیش
دسته بندی نشده حرم امام‌زاده صالح تهران میزبان «محفلی‌ها» شد

به گزارش روابط عمومی مرکز هنری رسانه ای نهضت، محفل عظیم قرآنی «علی حب النبی (ص)» در جوار آستان مقدس امامزاده صالح برگزار شد. در فضایی معنوی و نورانی،...

منتشر شده در ۷ ماه پیش
دسته بندی نشده اجتماع قرآنی محفلی‌ها به پاکستان رسید

به گزارش روابط عمومی مرکز فرهنگی رسانه ای نهضت، در آستانه میلاد با سعادت پیامبر اکرم (ص)، جمعی از عاشقان قرآن و اهل بیت (ع) امشب در گردهمایی محفل در ل...

منتشر شده در ۷ ماه پیش